*KOKO YOGO Deser kokosowy z mango bezglutenowy bez laktozy (160ml) - BIO
Bezmleczny deser kokosowy z mango bezglutenowy bez laktozy ekologiczny
Skład: woda, wiórki kokosowe* 27%, mus z mango* 8% (mango, koncentrat soku z agawy, pektyna jabłkowa, sok cytrynowy, regulator kwasowości: cytrynian wapnia), glukoza*, skrobia, sustancja zagęszczająca: agar, żywe kultury bakterii.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Objętość netto: 160ml
Pochodzenie: Rolnictwo UE/Spoza UE
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 74kcal (313 kJ)
Białko: 0,9g
Węglowodany: 11g
w tym cukry: 7,4g
Tłuszcz: 2,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6g
Sól: 0,02g
Certyfikacja: PL-EKO-07
Producent: KokoYogo, ul.Dąbrowskiego 14/16, 98-220 Zduńska Wola
Informacje dodatkowe:
Bezmleczny deser kokosowy zawierający żywe kultury bakterii z dodatkiem mango.
Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.
Wytrącanie się wody na powierzchni produktu jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w temperaturze od +3 do +6 stopni C.
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |