BEZGLUTENOWE BIO

*FLORENTIN Hummus z avocado, ekologiczny, bezglutenowy (170g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8714685001413
Producent: FLORENTIN
Kremowy dip z ciecierzycy z pastą sezamową tahini z kremowym avokado przyprawionym aromatycznym kardamonem i kolendrą, a wszystko to podkręcone papryką chilli i czosnkiem. Można go spożywać jako zimną przekąskę, z chlebem pita lub jako dodatek do innych dań. Idealnie nadaje się do smarowania świeżego pieczywa, pieczonych ziemniaków, tortilli, zapiekanek i naleśników. Sprawdza się również jako dip do warzywnych chipsów.

Masa netto: 170g
Producent:
Florentin
Dystrybutor: 
Bioplanet
Kraj producenta: 
Holandia
Składniki:
gotowana ciecierzyca* (64 %) (woda, ciecierzyca*), awokado* (20 %), woda, pasta SEZAMOWA* (tahini*) (10 %), natka pietruszki*, sok z limonki*, sól morska, czosnek*, regulator kwasowości: kwas mlekowy**

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli SKAL 001976. 
Wartość odżywcza w 100 g (lub w 100 ml):
Wartość energetyczna: 640 kJ/150 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
 - w tym kwasy nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 8,7 g
 - w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 6,9 g
Sól: 1,0 g

Alergeny: sezam, kolendra
Certyfikacja: NL-BIO-01 rolnictwo UE. Certyfikacja w Polsce AgroBioTest PL-EKO-07-12910.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze od +2ºC do max. +6ºC.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 1 miesiąc.

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu: TAK 
Bez laktozy: TAK 
Bez cukru: TAK 
Bez barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK 
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie