*BIOGURT Alternatywa wegańska fermentowanego jogurtu z orzechów nerkowca (400g) - BIO (f)
Produkt na bazie fermentowanych ekologicznych orzechów nerkowca z kulturami bakterii jogurtowych.
- Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
- Bez soi
- Opakowanie (łącznie z naklejką) bez aluminium i bez bisfenolu - w 100% nadające się do recyklingu!
- Ten produkt jest wytwarzany na linii, która przetwarza wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego i nie wykorzystuje mleka
Alternatywa wegańska fermentowanego jogurtu z orzechów nerkowca BIO
Masa netto: 400g
Producent: BIOGURT
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj poducenta: Hiszpania
Składniki: woda, ORZECHY NERKOWCA* 10%, skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: agar-agar*, wegańskie kultury bakterii fermentujących.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 312 kJ/ 75 kcal
Węglowodany (g): 6,4
- w tym cukry (g): 0,6
Tłuszcz (g): 4,5
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,8
Białko (g): 1,9
Sól (g): 0,01
Alergeny: orzechy
Certyfikat: ES-ECO-024 MU, rolnictwo UE i spoza UE
Warunki przechowywania: przechowywać w lodówce od 2°C do 8°C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 dni.
Produkt naturalny: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |