WEGETARIAŃSKI BIO

*BIOGURT Alternatywa wegańska fermentowanego kefiru z kokosa, bez cukru (400g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 8436542195652
Produkt na bazie fermentowanych ekologicznych orzechów kokosowych z wegańskimi kulturami kefiru. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Opakowanie (łącznie z naklejką) bez aluminium i bez bisfenolu - w 100% nadające się do recyklingu!

Alternatywa wegańska fermentowanego kefiru z kokosa, bez cukru BIO

Masa netto: 400g 

Producent: BIOGURT

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Składniki: woda, miąższ kokosowy* (33% orzech kokosowy*72%,woda), skrobia*, substancja zagęszczająca:(agar-agar*, mączka chleba świętojańskiego*) wegańskie kultury kefiru *  

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 368 kJ/ 89 kcal
Węglowodany (g): 3,1
 - w tym cukry (g): 0,9
Tłuszcz (g): 8,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 7,4

Białko (g): 0,9
Sól (g): 0,1

Alergeny: orzechy

Możliwe alergeny: może zawierać inne orzechy

Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE, DE-ÖKO-005

Warunki przechowywania: przechowywać w lodówce od 2°C do 8°C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 dni.

Produkt naturalny: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: NIE 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak