WEGETARIAŃSKI BIO

*BIOGURT Alternatywa wegańska fermentowanego kefiru z migdałów, bez cukru (400g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 8436542195645
Producent: BIOGURT
Produkt na bazie fermentowanych organicznych migdałów z wegańskimi kulturami kefiru. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Alternatywa wegańska fermentowanego kefiru z migdałów, bez cukru BIO

 

Masa netto: 400g 

Producent: BIOGURT

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Składniki: woda, MIGDAŁY* (10%), skrobia*, substancja zagęszczająca: agar-agar*, wegańskie kultury kefiru  

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 313 kJ/ 75 kcal
Węglowodany (g): 3,7
 - w tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 5,5
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5

Białko (g): 2,3
Sól (g): 0,1

Alergeny: migdały

Możliwe alergeny: może zawierać inne orzechy

Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE, DE-ÖKO-005

Warunki przechowywania: przechowywać w lodówce od 2°C do 8°C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 dni.

 

Produkt naturalny: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: NIE 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak