WEGETARIAŃSKI BIO

*BIOGURT Alternatywa wegańska fermentowanego kefiru z orzechów nerkowca, bez cukru (400g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 8436542195669
Produkt na bazie fermentowanych ekologicznych orzechów nerkowca z kulturami kefiru. - Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. - Opakowanie (łącznie z naklejką) bez aluminium i bez bisfenolu - w 100% nadające się do recyklingu! - Ten produkt jest wytwarzany na linii, która przetwarza wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego i nie wykorzystuje mleka

Alternatywa wegańska fermentowanego kefiru z orzechów nerkowca, bez cukru BIO

Masa netto: 400g 

Producent: BIOGURT

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Składniki: woda, ORZECHY NERKOWCA* 10%, skrobia*, substancja zagęszczająca: agar-agar*, wegańskie kultury kefiru.  

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 301kJ/ 72kcal
Węglowodany (g): 4,6
 - w tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 4,9
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,9

Białko (g): 2,2
Sól (g): 0,1

Alergeny: orzechy

Możliwe alergeny: może zawierać inne orzechy

Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE, DE-ÖKO-005

Warunki przechowywania: przechowywać w lodówce od 2°C do 8°C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 dni.

 

Produkt naturalny: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: NIE 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak