BIO

*ANDECHSER Jogurt naturalny 3,7% tłuszczu (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4104060000065
Producent: ANDECHSER

Jogurt naturalny 3,7% tłuszczu BIO

Masa netto: 500g

Producent: ANDECHSER

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Niemcy

Skład: JOGURT*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 329/78
Białko (g): 4,6
Węglowodany (g): 5,7
W tym cukry (g): 5,7
Tłuszcz (g): 3,8
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,5
Sól (g): 0,18

PRODUKT BIO: TAK

Przepis

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

SKŁADNIKI:

  • kilka płatów pstrąga wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
  • 4 cytryny kostki lodu
  • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.