*ANDECHSER Jogurt naturalny 3,7% tłuszczu (500g) - BIO
Jogurt naturalny 3,7% tłuszczu BIO
Masa netto: 500g
Producent: ANDECHSER
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Niemcy
Skład: JOGURT*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 329/78
Białko (g): 4,6
Węglowodany (g): 5,7
W tym cukry (g): 5,7
Tłuszcz (g): 3,8
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,5
Sól (g): 0,18
PRODUKT BIO: TAK
Przepis
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej
SKŁADNIKI:
- kilka płatów pstrąga wędzonego
- pół czerwonej cebuli
- 3 łyżki octu jabłkowego
- pół pęczka koperku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu szczypta cukru
- 4 cytryny kostki lodu
- łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.