*ANDECHSER Twaróg 20% tłuszczu (250g) - BIO
Twaróg 20% tłuszczu BIO
Masa netto: 250g
Producent: ANDECHSER
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Niemcy
Skład: twaróg 20% tłuszczu
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 365/87
Białko (g): 8,7
Węglowodany (g): 4,3
W tym cukry (g): 4,3
Tłuszcz (g): 3,9
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,5
Sól (g): 0,11
PRODUKT BIO: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Przepis
Przepis:
SKŁADNIKI:
- 1kg sera tłustego
- 250g masła
- 1,5 szklanki cukru trzcinowego
- 6 żółtek
- 100g rodzynek suszonych
- 100g daktyli suszonych
- 100g fig suszonych
- 100g orzechów laskowych
- 100g migdałów
- starta skórka z 1 pomarańczy
PRZYGOTOWANIE:
Ser należy zmielić 3-krotnie. Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić po 5 minutach. Resztę bakalii posiekać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do utartego masła dodawać po jednym żółtku i łyżce zmielonego twarogu i dalej ucierać. Do utartej i gładkiej masy dodać posiekane bakalie i wymieszać. Na miesce ustawić sito, wyłożone podwójną gazą, lekko zwilżoną. Masę serową wyłożyć do sita i docisnąć. Brzegi gazy zawinąć do góry i przykryć masą serową. Na wierzch położyć dopasowany tależyk i obciążyć go aby odcisnać serwatkę. Wstawić na noc do lodówki. Po odciśnięciu rozwinąć gazę, przełożyć paschę na tależ.