

Składniki:
maca (korzeń) w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis:
Ekologiczny sproszkowany korzeń maca pochodzi z rejonów górskich Peru. Od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej. Swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. trudnym warunkom uprawy. Jest rośliną występującą na najwyższych partiach gór. Ma delikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika.
Zalecane spożycie: ok. 5 g (mała łyżeczka) dziennie z wodą lub ulubionym napojem. Polecamy również do koktajli, soków, sałatek, surówek, jogurtów, deserów lub jako mąkę do domowych wypieków. Maca pasuje także jako składnik nadzienia lub jako posypka.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1564 kJ/ 369 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 76 g
w tym cukry - 24 g
Błonnik - 6,7 g
Białko - 10 g
Sól - 0,05 g
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |