BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

KOWALEWSKI Barszczyk czerwony koncentrat (320ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5900900002829
Producent: KOWALEWSKI

Koncentrat na 1,5l zupy.

Przeczytaj więcej o dostawcy: https://organic24.pl/blog/zdrowo-smacznie-bez-kompromisow 

Barszczyk czerwony koncentrat BIO

Objętość netto: 320ml

Producent: KOWALEWSKI

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Polska

Skład: sok z buraków ćwikłowych* 83%, cukier trzcinowy* 10%, ocet jabłkowy* 4%, sól

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 290/68
Białko (g): 0,5
Węglowodany (g): 16
W tym cukry (g): 12
Tłuszcz (g): <0,5
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
Sól (g): 3

Certyfikaja: PL-EKO-07

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

PRODUKT BIO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Wielkanocny barszcz czerwony
Wielkanocny barszcz czerwony

Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

Składniki:

  • 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
  • 4-6 buraków
  • 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
  • chrzan
  • ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
  • opcjonalnie: śmietana

Przygotowanie:

Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food