BELVAS Czekoladki belgijskie - Serca z karmelem i solą morską (100g) - BIO FAIR TRADE
Czekoladki belgijskie - Serca z karmelem i solą morską - BIO
Czekoladki Belvas wykonywane są ręcznie, bezglutenowe i nie zawierają alkoholu. Powstają z czekolady Fair Trade pochodzącej z Peru i Haiti oraz najlepszych, ekologicznych składników z całego świata. To słodycze o wykwintnym, nietuzinkowym smaku.
Skład: cukier trzcinowy* 35,66%, masa kakaowa* 29,13%, śmietanka* 12,75%, tłuszcz kakaowy* 12,63%, syrop glukozowy* 4,20%, pełne mleko w proszku* 3,13 %, glicerol 2,35%, sól morska* 0,15 %,
*certyfikowany składnik ekologiczny
Alergeny: produkt może zawierać pistacje i migdały.
Masa netto: 100g
Pochodzenie: Belgia
Kraj pochodzenia składników: Peru
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1999kJ/477kcal
Tłuszcz: 31,1g;
w tym kwasy nasycone: 16,5g;
Węglowodany: 45,1g;
w tym cukry: 39,1g;
Białko: 5,1g;
Sól:0,23g
Certyfikacja: BE-BIO-01 rolnictwo UE/spoza UE
Wyprodukowane przez: Chocolaterie Belvas, Chemin du Fundus 7, 7822 Ghislenghien
Dystrubutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, PL-EKO-07-07904
Informacje dodatkowe:
Produkt Fair Trade (72% składników)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: tak
Bez glutenu (w składnikach): tak
Wegetariańskie: tak
Wegańskie: nie
Bez laktozy: nie
Bez jaj: tak
Bez cukru: nie
Bez drożdży: tak
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |