WEGETARIAŃSKI BIO

*KRAJOWE Grzyby Boczniaki Świeże (200g) - BIO (k) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5904730469050
    Producent: EKO WITAL
  • Przepis

    Wege kapuśniak z kimchi
    Wege kapuśniak z kimchi

    SKŁADNIKI:

    • 1l wege bulionu
    • 300 g Old Friends Kimchi
    • ½ op. tofu pokrojonego w grubą kostkę
    • 4 pieczarki lub boczniaki
    • 4 ugotowane ziemniaki
    • 2 szalotki
    • pęczek szczypiorku
    • pęczek kolendry
    • łyżka sosu sojowego
    • łyżka oleju sezamowego
    • 2 łyżki uprażonego sezamu

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Wystarczy kilka chwil, dwa składniki i gotowe. Dobry bulion i dobre kimchi. To takie proste. Wege kapuśniak jest świetny na każdą pogodę! Oczywiście smak można podkręcać na dziesiątki sposobów. Można dodać czosnek lub imbir, szalotkę, grzyby, tofu i szczypior – jeśli chcesz by zupa była bardziej sycąca, dodaj ugotowane ziemniaki lub podawaj z ryżem. Kombinacji jest bez liku. A poniżej jedna z moich ulubionych wersji. Na patelni lub w garnku przesmaż szalotkę, posiekaną w piórka, dodaj grzyby pokrojone w plasterki i poduś chwilę. Składniki podlej bulionem i dodaj grubo pokrojone kimchi. Pogotuj 10 min. Dodaj tofu, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i pozostałe składniki. Dopraw do smaku solą i sosem sojowym. Czasami do wypełnienia smaku dodaję też koncentrat pomidorowy, możesz dodać upieczone, posiekane pomidory. Podawaj z pokrojonym szczypiorkiem i świeżą kolendrą.