BIO

BIO PLANET Mąka owsiana wysokobłonnikowa (400g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902983785736
Producent: BIO PLANET
Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią w celu wzbogacenia smaku i poprawienia tekstury. Można ją wykorzystać również do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, wyrobu blinów, placków.

Mąka owsiana wysokobłonnikowa BIO

Masa netto: 400g

Producent: BIO PLANET

Pochodzenie: Polska

Skład: mąka owsiana wysokobłonnikowa* 100% 100%

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1479/351
Białko (g): 11
Węglowodany (g): 56
W tym cukry (g): 1,1
Tłuszcz (g): 7,1
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,4
Sól (g): 0,02

Certyfikacja: PL-EKO-07

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUKT BIO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Babka wielkanocna ucierana
Babka wielkanocna ucierana

Wilgotna puszysta, lekka jak piórko – taka powinna być idealna babka wielkanocna. Do jej pieczenia najlepiej użyć ekologicznej mąki, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz naturalnego, dobrej jakości masła.

SKŁADNIKI:

 

WYKONANIE

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W mikserze ubij białka dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Ostrożnie przełóż ją do innej miski. Utrzyj masło z żółtkami, a następnie dodaj słodzik, cukier z prawdziwą wanilią, sok z cytryny, skórkę otartą z cytryny oraz 2-3 łyżki skórki pomarańczowej (resztę wykorzystasz później). Przesiej i wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ekstrakt migdałowy i całość dokładnie wymieszaj.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".