*BIOGURT Alternatywa wegańska fermentowanego jogurtu z migdałów (150g) - BIO (f)
Dodaj recenzję
Kod: 8436542196420
Producent: BIOGURT
Produkt na bazie fermentowanych ekologicznych migdałów z kulturami bakterii jogurtowych.
>> Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
>> Bez soi
>> Opakowanie (łącznie z naklejką) bez aluminium i bez bisfenolu - w 100% nadające się do recyklingu!
>> Ten produkt jest wytwarzany na linii, która przetwarza wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego i nie wykorzystuje mleka
Więcej
Masa netto: 150g
Producent: BIOGURT
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj poducenta: Hiszpania
Składniki: woda, MIGDAŁY* (10%), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: agar-agar*, wegańskie kultury bakterii fermentujących.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 320 kJ/ 77 kcal
Węglowodany (g): 4,2
- w tym cukry (g): 0,6
Tłuszcz (g): 5,5
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Białko (g): 2,2
Sól (g): 0,01
Alergeny: migdały
Certyfikat: ES-ECO-024 MU, rolnictwo UE i spoza UE
Warunki przechowywania: przechowywać w lodówce od 2°C do 8°C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 dni.
Produkt naturalny: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |