WEGETARIAŃSKI BIO

*BIOGURT Alternatywa wegańska fermentowanego jogurtu z migdałów (150g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 8436542196420
Producent: BIOGURT
Produkt na bazie fermentowanych ekologicznych migdałów z kulturami bakterii jogurtowych.  >> Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. >> Bez soi >> Opakowanie (łącznie z naklejką) bez aluminium i bez bisfenolu - w 100% nadające się do recyklingu! >> Ten produkt jest wytwarzany na linii, która przetwarza wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego i nie wykorzystuje mleka

Masa netto: 150g 

Producent: BIOGURT

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj poducenta: Hiszpania 

Składniki: woda, MIGDAŁY* (10%), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: agar-agar*, wegańskie kultury bakterii fermentujących.

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 320 kJ/ 77 kcal
Węglowodany (g): 4,2
 - w tym cukry (g): 0,6
Tłuszcz (g): 5,5
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5

Białko (g): 2,2
Sól (g): 0,01

Alergeny: migdały

Certyfikat: ES-ECO-024 MU, rolnictwo UE i spoza UE

Warunki przechowywania: przechowywać w lodówce od 2°C do 8°C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 dni.

 

Produkt naturalny: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: NIE 

Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie