BEZGLUTENOWE

*BEZGLUTEN Bita śmietana niskobiałkowa PKU (200ml)

Dodaj recenzję
Kod: 4260024180270

Bita śmietana niskobiałkowa PKU

Produkt o obniżonej kaloryczności. Nie zawiera cholesterolu i laktozy. Wyprodukowany na bazie surowców roślinnych.

Objętość netto: 200ml

Producent: BEZGLUTEN Sp. z o.o.

Składniki: woda, utwardzony olej palmowy (15%), cukier, syrop glukozowy, izolat białka sojowego, emulgatory: E471, E435, E481, E433; sól, aromat, stabilizator: caragen; gaz nośny: podtlenek azotu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna w 100 g produktu: 884 kJ/213 kcal
  • Tłuszcz: 15 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
  • Węglowodany: 18 g
  • w tym cukry: 13 g
  • Białko: 0,5 g
  • Sól: 0,17 g
  • Fenyloalanina: 55 mg/ 100g

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą
Masło orzechowe  karmelowe, z kakao i grubą solą

Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą.

SKŁADNIKI:

  • 200 g orzeszków ziemnych (niesolonych)
  • 60-80 ml śmietanki
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1/3 łyżeczki soli gruboziarnistej

Do kajmaku:

 

PRZYGOTOWANIE:

W garnuszku doprowadź do wrzenia cukier, śmietankę i olej. Mieszaj około 5 minut, zestaw z ognia i pozostaw do częściowego zgęstnienia. Orzeszki dokładnie zmiksuj blenderem na gładką masę. Dobrze jest zatrzymać co kilka sekund sprzęt, aby uniknąć przegrzania. Dodaj kajmak, kakao i zimną śmietankę, aby masło uzyskało kremową konsystencję. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką sól.

PRZECHOWYWANIE:

Masło przechowuj w słoiczku, w lodówce około 7 dni.