Babeczki karobowo-cynamonowe ze słodkim kremem i kolorową posypką
2
Podobne artykuły
SUCHE:
MOKRE:
SKŁADNIKI NA SŁODKI KREM:
SKŁADNIKI NA KOLOROWĄ POSYPKĘ:
Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Przygotowujemy dwie średnie miski i wszystkie składniki na babeczki.
W jednej misce mieszamy dokładnie składniki mokre, a do drugiej przesiewamy wszystkie suche.
Wlewamy mokre do suchych i energicznie mieszamy całość trzepaczką.
Masę przelewamy od razu do foremek na 3/4 wysokości.
Najlepsze do tego wypieku są foremki silikonowe, bo do papierowych czasem się za bardzo przyklejają.
Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy ok. 35 minut. Po ostygnięciu dekorujemy polewamy kremem, który wykonujemy mieszając dokładnie melasę z tahini.
Babeczki przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym miejscu do 5 dni.