Domowy kimchi majo

Domowy kimchi majo

2

Pyszny przepis na dip probiotyczny, nie tylko sałatkowy. Użyj tego majonezu, aby doprawić swoje ulubione potrawy z odrobiną pikantnego smaku umami!

Składniki:

  • 1 jajko szczypta soli szczypta pieprzu
  • 2 łyżki soku z kimchi
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kropla sosu sojowego 
  • 200-250 ml oleju o delikatnym smaku, ja używam oleju z pestek winogron, może też być rzepakowy

Przygotowanie:

Do wysokiego, wąskiego naczynia (ja używam słoika) wrzuć składniki: jajko, sól, pieprz, olej i zmiksuj blenderem ręcznym nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy. Na koniec dodaj sok z kimchi i cytrynę, Zmiksuj krótko tylko do połączenia całości w jednolitą masę. Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.