Grillowane ekologiczne warzywa

Grillowane ekologiczne warzywa

2

Przepis pochodzi od Cristiny Catese, autorki książki „Italia. Amore mio".

Przygotowanie: 5 min

Gotowanie: 10 min

Poziom: łatwy

Składniki na 4 porcje:

  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 papryka
  • 2 borowiki
  • 2 cebule
  • 1 pak choi
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 4 gałązki tymianku
  • 4 gałązki mięty
  • 6 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Kroimy cukinię, bakłażan i grzyby w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Cebulę i paprykę kroimy na 4 części. Warzywa podsmażamy na patelni grillowej, kontrolując aby równomiernie się rumieniły. Podajemy razem z oliwą, solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem oraz ziołami.