Kotlety z tofu i suszonych pomidorów
2
Smaczny i szybki pomysł na obiad. Kotlety z tofu i suszonych pomidorów to świetna propozycja dla zabieganych. Są łatwe, szybkie, a co najważniejsze bardzo smaczne.
SKŁADNIKI:
- 100g ziaren słonecznika
- 15 kawałków suszonych pomidorów w zalewie kostka (180-200g)
- tofu wędzonego z migdałami i sezamem
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 czerwonej cebuli
- 10 sztuk oliwek czarnych lub zielonych
- mąka kukurydziana do obtaczania
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Słonecznik, tofu, czosnek, pomidory, przyprawy wrzucamy do jednego naczynia i blendujemy. Masa może mieć grudki. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz plasterki oliwek i mieszamy. Z masy formujemy 6 kotletów, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy z obu stron.
Podobne artykuły