Kotlety z tofu i suszonych pomidorów

Kotlety z tofu i suszonych pomidorów

2

Smaczny i szybki pomysł na obiad. Kotlety z tofu i suszonych pomidorów to świetna propozycja dla zabieganych. Są łatwe, szybkie, a co najważniejsze bardzo smaczne.

SKŁADNIKI:

  • 100g ziaren słonecznika
  • 15 kawałków suszonych pomidorów w zalewie kostka (180-200g)
  • tofu wędzonego z migdałami i sezamem
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 10 sztuk oliwek czarnych lub zielonych
  • mąka kukurydziana do obtaczania
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

Słonecznik, tofu, czosnek, pomidory, przyprawy wrzucamy do jednego naczynia i blendujemy. Masa może mieć grudki. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz plasterki oliwek i mieszamy. Z masy formujemy 6 kotletów, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy z obu stron.