Przepis na Bezglutenowe pancakes

 
Waniliowa Chmurka przedstawia:

/ przepis własny, dla 2- 3 osób/ 

 

  • 1 szklanka  mąki bezglutenowej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g masła
  • 1- 2 łyżki oleju

Masło rozpuść w garnuszku.
Jajka zmiksuj z cukrem i proszkiem do pieczenia bez fosforanów, dodaj (cały czas miksując) masło, przesianą mąkę i mleko.
Odstaw ciasto na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki partiami z obu stron na złoty kolor, nakładając je łyżką stołową.



Usmażone ułóż na talerzu w formie wieżyczki i polej syropem z agawy.