Sałatka z bazyliowym pesto

Sałatka z bazyliowym pesto

2

Składniki:

  • sałata BIO
  • ogórek BIO
  • pomidorki cherry BIO
  • mix oliwek BIO
  • papryka BIO
  • sera BIO
  • 3 łyżki pesto bazyliowego
  • orzeszki piniowe
  • pieczywko chrupkie z amarantusa

 

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Sałatę porwać na listki, pomidorki cherrt przekroić na pół a ogórka i paprykę w kostkę. Ser (do wyboru mozzarella, kozi lub owczy) pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z 3 łyżkami pesto. Na koniec dodać oliwki, posypać orzeszkami piniowymi. Sól i pieprz do smaku.

Podawać z pieczywem chrupkim.

 

ENG

Components:

  • BIO lettuce
  • Cucumber BIO
  • Cherry tomatoes BIO
  • Mix olive BIO BIO
  • paprika BIO
  • cheese
  • 3 tablespoons basil pesto
  • Pin nuts
  • Crisp bread

 

Preparation: 

Wash vegetable and dry. Peel the leaves of lettuce, cut cherry tomatoes in half, cucumber, and pepper into cubes. Cheese (mozzarella, goat or sheep) cut into cubes. Mix all ingredients with 3 tablespoons of pesto. Finally, add olives and pine nuts. Add salt and pepper to taste. 

Serve with crisp bread.