Szybki sernik piernikowy
2
Szybki sernik piernikowy z przepisu Katarzyny Bosackiej
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru brązowego
- przyprawa do piernika (1 op.)
- kostka masła
- 5 łyżek kakao
- 5 żółtek
- serki homogenizowane naturalne (1,5 kg)
- opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
Mąkę wsypać do miski, dodać szklankę cukru, kostkę masła, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać tak, by powstała kruszonka. Żółtka ubić z połową szklanki cukru na gładki kogel-mogel. Dodać budyń śmietankowy, wymieszać, dodać serki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać połowę kruszonki, lekko ubić, wlać masę serową i posypać pozostałą kruszonką. Piec przez godzinę w temperaturze 175˚C
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły