Przepisy

Zupa dahl

20-07-2021

Aromatyczna zupa przygotowana na bazie soczewicy, pomidorów, papryki, mleczka kokosowego i mieszanki przypraw z całego świata.

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka soczewicy żółtej
  • 6 szklanek wywaru warzywnego
  • 6 łyżek kaszy krakowskiej
  • ½ łyżeczki cząbru,
  • ½ łyżeczki majeranku,
  • ½ kuminu
  • sól – do smaku
  • oliwa extra vergine

WYWAR:

 

PRZYGOTOWANIE:

Opłukać soczewicę, ugotować do miękkości (ok.30 minut) z kuminem, połączyć z wywarem, posolić. Dodać kaszę krakowską, gotować razem ok. 15 minut, dodać pozostałe przyprawy i oliwę.

Produkty: SOCZEWICA ŻÓŁTA OFZ, SONNENTOR: KUMIN, , SÓL HIMALAJSKA, CZĄBER, MAJERANEK – DARY NATURY, OLIWA np. LEVANTE, KASZA KRAKOWSKA (SYMBIO albo BIO PLANET).