*EKO-WITAL Buraki gotowane na parze (500g) - BIO (k) (f)
Buraki gotowane na parze ekologiczne
Skład: ekologiczne buraki gotowane na parze 100%
Masa netto: 500g
Certyfikacja: NL-BIO-01
Producent: Eko-Wital Sp. z o.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa
Informacje dodatkowe:
Przechowywać w temperaturze od 1 do 20 stopni C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 dni.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 21 dni
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Barszcz czerwony z cieciorką.
Składniki:
- koncentrat barszczu czerwonego
- ciecierzyca w zalewie
- włoszczyzna
- 2 cebule
- 1kg buraków
- 20g suszonych grzybów
Przygotowanie:
1) Przygotować 2 litry wywaru z warzyw.
2) Osobno ugotować opłukane i namoczone w wodzie grzyby, odcedzić.
3) Do ugotowanego wywaru dodać 1 słoiczek koncentratu barszczu czerwonego, zamieszć, nie gotować.
4) Na talerzu położyć 1 łyżkę odsączonej z zalewy cieciorki, wlać barszcz.
5) Dodać pokrojone w paski ugotowane grzyby, dla smaku można dodać 1 łyżeczkę oleju lanianego.