BEZGLUTENOWE BIO

*EKO-WITAL Buraki gotowane na parze (500g) - BIO (k) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 2404

Buraki gotowane na parze ekologiczne

Skład:
ekologiczne buraki gotowane na parze 100%

Masa netto: 500g

Certyfikacja: NL-BIO-01

Producent: Eko-Wital Sp. z o.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa


Informacje dodatkowe:
Przechowywać w temperaturze od 1 do 20 stopni C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 dni.


Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 21 dni

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Barszcz czerwony z cieciorką
Barszcz czerwony z cieciorką

Barszcz czerwony z cieciorką.

Składniki:


Przygotowanie:


1) Przygotować 2 litry wywaru z warzyw.

2) Osobno ugotować opłukane i namoczone w wodzie grzyby, odcedzić.

3) Do ugotowanego wywaru dodać 1 słoiczek koncentratu barszczu czerwonego, zamieszć, nie gotować.

4) Na talerzu położyć 1 łyżkę odsączonej z zalewy cieciorki, wlać barszcz.

5) Dodać pokrojone w paski ugotowane grzyby, dla smaku można dodać 1 łyżeczkę oleju lanianego.