BIO

WEKOWNIA Caponata włoska z boczniakiem (490g)

Dodaj recenzję
Kod: 5903957702544
Producent: WEKOWNIA
Caponata czyli klasyka włoskiej kuchni. To warzywne danie pochodzące prosto ze słonecznej Sycylii, jest odmianą warzywnego gulaszu. Jego skład jest różny w zależności od regionu, w którym jest przygotowany, jednak wspólnym mianownikiem składu jest zawsze bakłażan i słodkie włoskie pomidory pelati. Caponatę wystarczy podgrzać i dodać do niej ulubiony makaron lub zjeść z chrupiącą bagietką lub włoską focaccią.
Masa netto: 490g
Producent: WEKOWNIA
Dystrybutor: Flow Food
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: pomidory pelatti (pomidory całe bez skóry, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) 42,7%, cukinia 10,7%, papryka 10,7%, bakłażan 8,5%, boczniak ostrygowaty 8,5%, cebula 7,5%, pomidor 6,4%, oliwa z oliwek Sansa Pomace, czosnek, ajvar (papryka czerwona 80%, bakłażan 6%, olej słonecznikowy, cukier, sól, kwas octowy, przyprawy, chili, aromaty) 0,6%, sól, cukier trzcinowy nierafinowany, natka pietruszki, papryka słodka w proszku, pieprz czarny, zioła prowansalskie, pieprz cayenne
 
Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 272/65
Węglowodany (g): 7,98
 - w tym cukry (g): 0,81
Tłuszcz (g): 2,86
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,43
Białko (g): 1,88
Sól (g): 0,67

Alergeny: brak
Warunki przechowywania: Produkt pasteryzowany, przed otwarciem można przechowywać temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 2-10°C 

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

 

 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie