WEGETARIAŃSKI BIO

BIO-PIEKARNIA Chleb hruby pszenno-żytni ze słonecznikiem (700g) (dostawa do sklepu - wtorek ) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907629369073
    Producent: BIO-PIEKARNIA
  • Co jest szczególnego w pieczywie Hruby? Całe ziarno pochodzi z polskich certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, potem jest ono mielone na kamiennych żarnach. Chleb Hruby przygotowany jest bez żadnych konserwantów, polepszaczy czy innych syntetycznych dodatków. Wyrabianie ciasta oraz formowanie bochenków odbywa się ręcznie. Wypiek odbywa się w kamiennym piecu, ogrzewanym opałem drzewnym. Po wypieku Hruby przez 24 godz. "dojrzewa". Staje się wtedy lekkostrawny i lepiej przyswajalny. W miarę przechowywania jego smak zmienia się z łagodnie kwaśnego po orzechowo słodkawy. Jest to efekt przemian zachodzących w pieczywie nie konserwowanym chemicznie. Chleby Hruby jest naturalnie twardym pieczywem, ponieważ w procesie wypieku nie stosujemy środków spulchniających ani polepszaczy chemicznych

    Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem - EKO

    Waga: ok. 700g (+/- 50g).

    Producent: Bio-Piekarnia "W Grzybowskiej Arce".

    Chleb wypiekany w kamiennym piecu ogrzewanym opałem drzewnym.

    Całe ziarno użyte do ciasta jest mielone na kamiennych żarnach.

    Bez ulepszaczy i konserwantów.

    Skład: pszenica*, żyto*, zaczyn z mąki żytniej*, nasiona słonecznika*, woda, drożdże, sól.
    * z certyfikowanych upraw ekologicznych.

    Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest
    RE-07/2005/PL.

    HRUBY jest naturalnie twardym pieczywem, ponieważ w procesie wypieku nie stosujemy środków spulchniających ani polepszeczy chemicznych.
    Zboże pochodzi wyłącznie z upraw ekologicznych. Całe ziarno mielone jest bezpośrednio przed wypiekiem w młynie z kamiennymi żarnami.

    Wyrabianie ciasta oraz formowanie bochenków odbywa się ręcznie. Wypiek w kamiennym piecu, ogrzewanym opałem drzewnym.
    Po wypieku Hruby prze 24 godz. "dojrzewa". Staje się wtedy lekkostrawny i lepiej przyswajalny.

    W miarę przechowywania jego smak zmienia się z łagodnie kwaśnego po orzechowo słodkawy. Jest to efekt przemian zachodzących w pieczywie nie konserwowanym chemicznie.

    Przepis

    Brokułowe guacamole
    Brokułowe guacamole

    Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

    SKŁADNIKI:

    • 1 szt. awokado
    • 3 różyczki brokułu
    • pół ząbka czosnku
    • szczypta soli morskiej
    • 3 łyżeczki koperku
    • kromka chleba razowego
    • gałka muszkatołowa
    • sok z cytryny

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.