BIO

BIO-PIEKARNIA Chleb hruby pszenno-żytni ze słonecznikiem (700g) (dostawa do sklepu - wtorek )

Dodaj recenzję
Kod: 5907629369073
Producent: BIO-PIEKARNIA
Co jest szczególnego w pieczywie Hruby? Całe ziarno pochodzi z polskich certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, potem jest ono mielone na kamiennych żarnach. Chleb Hruby przygotowany jest bez żadnych konserwantów, polepszaczy czy innych syntetycznych dodatków. Wyrabianie ciasta oraz formowanie bochenków odbywa się ręcznie. Wypiek odbywa się w kamiennym piecu, ogrzewanym opałem drzewnym. Po wypieku Hruby przez 24 godz. "dojrzewa". Staje się wtedy lekkostrawny i lepiej przyswajalny. W miarę przechowywania jego smak zmienia się z łagodnie kwaśnego po orzechowo słodkawy. Jest to efekt przemian zachodzących w pieczywie niekonserwowanym chemicznie. Chleby Hruby jest naturalnie twardym pieczywem, ponieważ w procesie wypieku nie stosuje się środków spulchniających ani polepszaczy chemicznych. Zboże pochodzi wyłącznie z upraw ekologicznych. Całe ziarno mielone jest bezpośrednio przed wypiekiem w młynie z kamiennymi żarnami.

Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem - EKO
 

Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest
RE-07/2005/PL.

 

Masa netto: ok. 700g (+/- 50g)

Producent: BIO-PIEKARNIA "W Grzybowskiej Arce"

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: pszenica*, żyto*, zaczyn z mąki żytniej*, nasiona słonecznika*, woda, drożdże, sól
* z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Alergeny: pszenica, żyto

Certyfikat: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest
RE-07/2005/PL.

Warunki przechowywania:  przechowywać   w suchym i chłodnym miejscu

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK

Bez drożdży: NIE

 

 

 

 



 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Brokułowe guacamole
Brokułowe guacamole

Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 szt. awokado
  • 3 różyczki brokułu
  • pół ząbka czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • 3 łyżeczki koperku
  • kromka chleba razowego
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.