BIO-PIEKARNIA Chleb hruby pszenno-żytni ze słonecznikiem (700g) (dostawa do sklepu - wtorek )
Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem - EKO
Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest
RE-07/2005/PL.
Masa netto: ok. 700g (+/- 50g)
Producent: BIO-PIEKARNIA "W Grzybowskiej Arce"
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: pszenica*, żyto*, zaczyn z mąki żytniej*, nasiona słonecznika*, woda, drożdże, sól
* z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Alergeny: pszenica, żyto
Certyfikat: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest
RE-07/2005/PL.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.