




BIO-PIEKARNIA Chleb hruby żytni (700g) (dostawa do sklepu - wtorek ) (f)
Chleb hruby żytni - EKO
W skład chleba wchodzi wyłącznie żyto z upraw ekologicznych, sól i woda. Mąka żytnia typ 2000. Mąka żytnia używana do produkcji tego rodzaju pieczywa jest bogata w błonnik, ma niski indeks glikemiczny i zawiera dużo witamin.
W pieczywie żytnim nie ma śladu drożdży (pieczywo rośnie wyłącznie na zakwasie z mąki żytniej typ 2000). Chleb nie zawiera innych zbóż, dlatego nadaje się dla osób, których dieta wymaga pieczywa czysto żytniego.
Całe ziarno pochodzi z polskich certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.
- Pieczywo posiada Certyfikat PL EKO-07 Rolnictwo UE
- Bez polepszaczy i konserwantów
- Wypiekany jest w piecu opalanym drewnem
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 824/196
Węglowodany (g): 35,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Błonnik (g): 10
Białko (g): 5,5
Sól (g): 1,0
Alergeny: żyto
Certyfikat: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest RE-07/2005/PL
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.