



BIO-PIEKARNIA Chleb hruby żytni sitkowy (680g) (dostawa do sklepu - wtorek)
Chleb hruby żytni sitkowy - EKO
W skład chleba wchodzi wyłącznie żyto z upraw ekologicznych, Mąka żytnia typ 1000, sól
i woda.
Chleb żytni sitkowy w swoim składzie ma tylko mąkę żytnią z pełnego przemiału ( żyto z upraw ekologicznych) oraz białą żytnią typ 1000 odsianą na sitach, wodę i sól.
Do jego wypieku używa się zakwasu, który nadaje mu charakterystyczny smak, zapach i konsystencję. Ten rodzaj pieczywa jest delikatniejszy w smaku, niż żytni razowy.
- W pieczywie żytnim sitkowym nie ma śladu drożdży, chleb nie zawiera innych zbóż, dlatego nadaje się dla osób, których dieta wymaga pieczywa czysto żytniego.
- Pieczywo posiada Certyfikat PL EKO-07 Rolnictwo UE
- Bez polepszaczy i konserwantów
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 866/205
Węglowodany (g): 40,0
Tłuszcz (g): 1,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 6,2
Białko (g): 5,1
Sól (g): 1,2
Alergeny: żyto
Certyfikat: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest RE-07/2005/PL
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.