Chrupiący chleb z gryką bez soli bezglutenowy 150g BLUMENBROT - BIO
Chrupiący chleb z gryką bez soli bezglutenowy ekologiczny.
Skład: mąka gryczana*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Masa netto: 150g
Pochodzenie: Francja
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 391kcal (1653kJ),
Tłuszcz: 2,7g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g,
Węglowodany: 75,2g,
w tym cukry: 1,1g
Błonnik spożywczy: 5,9g
Białko: 13,4g
Sól < 0,01g
Magnez: 199mg (53% dziennej referencyjnej wartości spożycia),
Żelazo: 3,8mg (27% dziennej referencyjnej wartości spożycia).
Certyfikacja: FR-BIO-01, rolnictwo UE.
Producent: EKIBIO, EURO-NAT - ZA la Boissonnette - 07 340 Peaugres - France.
Informacje dodatkowe
Nie zawiera soli, bez dodatku cukrów (zawiera naturalnie występujące cukry).
Bogaty w magnez, źródło błonnika i żelaza.
Produkt bezglutenowy - wytworzony w zakładach przeznaczonych wyłącznie do produkcji artykułów bez użycia glutenu i alergenów.
Produkt nie zawiera drożdży, produktów mlecznych, jajek, aromatów.
Można spożywać z dodatkami, lub bez, jako przekąskę lub podstawę zdrowego posiłku.
Przechowywać w suchym, zacienionym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |