*DONAU STRUDEL Ciasto do tarty i quiche (270g) - BIO (f)
Ciasto do tarty i quiche BIO
Sposób przyrządzenia:
Wyjąć ciasto z lodówki 10 minut przed użyciem. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza (termoobieg) lub 190 stopni Celsjusza (góra-dół). Rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia, następnie ciastem wyłożyć dno i boki formy. Usunąć nadmiar ciasta. Spód ciasta nakłuć widelcem i wyłożyć na nie uprzednio przygotowane nadzienie. Piec w nagrzanym piekarniku na środkowym ruszcie przez około 35 - 45 minut na złoty kolor. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju piekarnika i nadzienia.
Masa netto: 270g
Producent: DONAU STRUDEL
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Niemcy
Składniki: mąka pszenna*, tłuszcz palmowy*, woda, alkohol etylowy*, skrobia pszenna*, olej słonecznikowy*, sól, dekstroza*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten pszenny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1564/375
Węglowodany (g): 35,0
- w tym cukry (g): 1,3
Tłuszcz (g): 23,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 13,0
Błonnik (g): 2,4
Białko (g): 5,8
Sól (g): 1,1
Alergeny: pszenica
Certyfikat: jest
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze od +2°C do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |