BEZGLUTEN Ciasto francuskie bezglutenowe (330g) (dostawa do sklepu w środę) *

Dodaj recenzję:
  • 5906720571064
  • Producent: BEZGLUTEN
  • Dostępność: Brak Brak
  • chwilowo niedostępny
  • szt.
  • 9,50 zł
  • cena produktu z VAT

Dodaj do mojej listy
BEZGLUTENOWE

Ciasto francuskie bezglutenowe

Skład:
margaryna (oleje roślinne / palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy) w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny, sól, przeciwutleniacz: palmitynian askorbylu, mieszanina tokoferoli, substancja annato), skrobia pszenna bezglutenowa, dekstroza, substancja zagęszczająca: guma guar i E464, skrobia kukurydziana, ocet, sól, żółtka jaj, błonnik pokarmowy, substancja spulchniająca: soda, regulator kwasowości: E575.

Producent: Bezgluten

Masa netto: 330g

Pochodzenie: Polska

Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 2425kJ / 584kcal;
białko: 0,6g;
węglowodany: 45g,
w tym cukry 5,6g,
tłuszcz: 32,8g,
w tym kwasy tłuszczowe nacycone 9,01g;
sól: 0,65g.

Wyprodukowano przez: Wytwórnia Artykułów Bezglutenowych "Bezgluten" s.c., Mariusz Koczwara, Magdalena Stefanik, Posądza 128, 32-104 Koniusza, k.Krakowa, Polska.

Informacje dodatkowe:
Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Sposób przyrządzania: ciasto rozwałkować na grubość 3-5mm, w zależności od upodobania. Wyciąć kwadraty lub inne pożądane kształty (można na środku kwadratu położyć owoc i zamknąć kwadrat, aby powstał trójkąt. Ciasto należy pieć w rozgrzanym piekarniku (ok. 200 stopni C) przez około 15 minut. Gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem.

Przechowywać w temperaturze do +6ºC.

Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni.