*DONAU STRUDEL Ciasto francuskie (320g) - BIO (f)
Ciasto francuskie BIO
Sposób przyrządzenia:
Wyjąć ciasto z lodówki 10 minut przed użyciem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 - 220 stopni Celsjusza przez 15 - 30 minut. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od rodzaju piekarnika.
Masa netto: 320g
Producent: DONAU STRUDEL
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Niemcy
Składniki: mąka pszenna*, woda, tłuszcz palmowy*, alkohol etylowy*, gluten pszenny*, olej słonecznikowy*, skrobia pszenna*, sól, dekstroza*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, drożdże nieaktywne, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1469/352
Węglowodany (g): 31,0
- w tym cukry (g): 1,1
Tłuszcz (g): 22,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 13,0
Błonnik (g): 2,2
Białko (g): 6,5
Sól (g): 0,9
Alergeny: pszenica
Możliwe alergeny: może zawierać mleko (łącznie z laktozą)
Certyfikat: jest
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze od +2°C do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |