BEZGLUTEN Ciasto waniliowe bezglutenowe 240g (Boże Narodzenie)
Masa netto: 240g
Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.
Dystrybutor: Bezgluten
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: jaja, skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), olej rzepakowy, cukier, mąka ryżowa, syrop ryżowy, błonnik bambusowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancje spulchniające: wodorowęglany sodu, difosforany; aromat, substancja zagęszczająca: guma guar.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1771/ 424
Węglowodany (g): 47
- w tym cukry (g): 16
Tłuszcz (g): 24
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,9
Błonnik (g): 1,3
Białko (g): 4,3
Sól (g): 0,42
Alergeny: jaja
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |