BIO

COCOA Mikołaj z czekolady kokosowej 45% [produkt sezonowy] (75g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902565210854
Producent: COCOA
Mikołaj z czekolady o zawartości 45% kakao, z dodatkiem kokosa, cukru kokosowego i miąższu kokosowego. Cocoa to polska marka, która wytwarza wyroby czekoladowe tylko z surowych (nieprażonych) ziaren kakaowca, pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych i w ramach etycznego handlu.

Mikołaj z czekolady 45% słodzonej cukrem z kwiatu palmy kokosowej

  • Produkt z certyfikatem ekologicznym. 
  • Opakowanie jest wolne od plastiku
  • Wymiary: 16 x 8 x 6 cm

Masa netto: 75g 

Producent: COCOA SUROVITAL MARCIN RENDAK KAROL SZWED S.C.,

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj producenta: Polska

Składniki: cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, nieprażone ziarno kakaowca*, sproszkowany miąższ kokosowy* (16%). Zawartość masy kakaowej min. 45%.

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2490/ 599
Węglowodany (g): 44,0
 - w tym cukry (g): 41,0
Tłuszcz (g): 44,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 30,0
Błonnik (g): 4,0
Białko (g): 4,0
Sól (g): 0,1

Alergeny: orzech kokosowy

Możliwe alergeny: może zawierać orzechy

Certyfikat: PL-EKO-09, rolnictwo spoza UE 

Warunki przechowywania: produkt wytwarzany z surowców ekologicznych, bez użycia chemicznych środków wydłużających termin przydatności, bądź poprawiających walory smakowe nie powinien być przechowywany w temp. wyższej niż 20°C. Po otwarciu opakowania powinien być spożyty w przeciągu ok 2 tyg.

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK  

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: NIE

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: NIE

Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie