BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

LECKERS Skórka pomarańczowa kandyzowana (100g) - BIO

Kod: 4013044110099
Producent: LECKERS

Pyszna ekologiczna skórka pomarańczowa - nie tylko na świąteczną ucztę. Nadaje się do pieczenia, ale można też zastosować jako składnik musli bądź deserów. 

Skórka pomarańczowa kandyzowana ekologiczna

Składniki: skórki z pomarańczy* 57%, syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Masa netto: 100g

Pochodzenie składników: Niemcy

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 1332 kJ /  314kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany: 76,0 g
w tym cukry: 70,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,4 g

Certyfikacja: NL-BIO-01, Rolnictwo UE

Producent: BioTrek BmbH, Hinter dem Turm 31 D-55286 Wörrstadt

Dystrybutor: Eko-Wital Sp. z o.o., Ul.Annopol 3, 03-236 Warszawa, certyfikacja dystrybutora: PL-EKO-01

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Przepis

Babka wielkanocna ucierana
Babka wielkanocna ucierana

Wilgotna puszysta, lekka jak piórko – taka powinna być idealna babka wielkanocna. Do jej pieczenia najlepiej użyć ekologicznej mąki, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz naturalnego, dobrej jakości masła.

SKŁADNIKI:

 

WYKONANIE

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W mikserze ubij białka dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Ostrożnie przełóż ją do innej miski. Utrzyj masło z żółtkami, a następnie dodaj słodzik, cukier z prawdziwą wanilią, sok z cytryny, skórkę otartą z cytryny oraz 2-3 łyżki skórki pomarańczowej (resztę wykorzystasz później). Przesiej i wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ekstrakt migdałowy i całość dokładnie wymieszaj.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".