BIO

LECKER'S Skórka pomarańczowa kandyzowana (100g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 4013044110099
    Producent: LECKER'S
  • Pyszna ekologiczna skórka pomarańczowa - nie tylko na świąteczną ucztę.

    Skórka pomarańczowa kandyzowana ekologiczna

    Składniki: syrop kukurydziany*, skórki pomarańczy*, sok cytrynowy*
    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

    Masa netto: 100g

    Pochodzenie składników: Niemcy

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna: 1332 kJ /  314kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
    Węglowodany: 76,0 g
    w tym cukry: 76,0 g
    Białko: 0,0 g
    Sól: 0,63 g

    Certyfikacja: NL-BIO-01, Rolnictwo UE

    Producent: BioTrek BmbH, Hinter dem Turm 31 D-55286 Wörrstadt

    Dystrybutor: Eko-Wital Sp. z o.o., Ul.Annopol 3, 03-236 Warszawa, certyfikacja dystrybutora: PL-EKO-01

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    Przepis

    Babka wielkanocna ucierana
    Babka wielkanocna ucierana

    Wilgotna puszysta, lekka jak piórko – taka powinna być idealna babka wielkanocna. Do jej pieczenia najlepiej użyć ekologicznej mąki, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz naturalnego, dobrej jakości masła.

    SKŁADNIKI:

     

    WYKONANIE

    Rozgrzej piekarnik do 180°C. W mikserze ubij białka dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Ostrożnie przełóż ją do innej miski. Utrzyj masło z żółtkami, a następnie dodaj słodzik, cukier z prawdziwą wanilią, sok z cytryny, skórkę otartą z cytryny oraz 2-3 łyżki skórki pomarańczowej (resztę wykorzystasz później). Przesiej i wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ekstrakt migdałowy i całość dokładnie wymieszaj.

     

    Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".