

ECOR Czekolada gorzka 100% kakao (80g) - BIO
Dodaj recenzję
Kod: 8019010365834
Producent: WYCOFANY Z OFERTY SKLEPU
Więcej
Czekolada gorzka 100% kakao BIO
Masa netto: 80g
Kraj pochodzenia: Włochy
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: masa kakowa*, masło kakowe*.
*pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
Może zawierać: GLUTEN, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY
Może zawierać: GLUTEN, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY
Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2754 kJ / 668 kcal
Węglowodany (g): 8,4
W tym cukry (g): 1,2
Białko (g): 9,2
Tłuszcz (g): 63
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 40
Błonnik pokarmowy (g): 15
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego nasłonecznienia
Produkt BIO: TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt BEZ CUKRU: TAK
Przepis
Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
PRZYGOTOWANIE:
- Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
- Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
- Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
- Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
- Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
![]() |
SKŁADNIKI:
|
PRZYGOTOWANIE:
|
|
Produkty polecane do tego przepisu:
* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl