WEGETARIAŃSKI BIO

ECOR Czekolada gorzka 100% kakao (80g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8019010365834
    Producent: ECOR
  • Czekolada gorzka 100% kakao BIO
     
    Masa netto: 80g
    Kraj pochodzenia:
    Włochy
    Składniki: masa kakowa*, masło kakowe*.
    *pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
    Może zawierać: GLUTEN, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY
     
    Wartość odżywcza produktu na 100g:
    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2754 kJ / 668 kcal
    Węglowodany (g): 8,4
    W tym cukry (g): 1,2
    Białko (g): 9,2
    Tłuszcz (g): 63
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 40
    Błonnik pokarmowy (g): 15
     
    Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego nasłonecznienia 
     
    Produkt BIO: TAK 
    Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
    Produkt BEZ CUKRU: TAK
     
     
     

    Przepis

    Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
    Świąteczny kremowy torcik czekoladowy

      PRZYGOTOWANIE:

    1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
    2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
    3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
    4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
    5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.

      SKŁADNIKI:

      PRZYGOTOWANIE:

    1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
    2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
    3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
    4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
    5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
    6. Do garnuszka przełożyć gęste części kremu kokosowego z dwóch puszek.
    7. Dodać połamane na kostki czekolady, cynamon, imbir i podgrzewać powoli, mie- szając, aż czekolady się rozpuszczą i idealnie połączą z kremem.
    8. Masę wylać na przygotowany spód.
    9. Po przestygnięciu wstawić na noc do lodówki.
    10.  Przed podaniem posypać kakao

          

     

     

     

     Produkty polecane do tego  przepisu:

     

    śliwki suszone bez pestek  mleko kokosowe     słonecznik łuskany 

    * Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl