ECOR Czekolada gorzka min. 85% kakao z imbirem (80g) - BIO
Dodaj recenzję
Kod: 8019010365858
Producent: WYCOFANY Z OFERTY SKLEPU
Przekąska o mocnym smaku kakao z nutą imbiru. Idealna do kawy i gorących herbat owocowych.
Więcej
Czekolada gorzka min. 85% kakao z imbirem (80g) - BIO
Masa netto: 80 g
Producent: Ecor
Kraj pochodzenia: NIEMCY
Składniki:
masa kakaowa*, masło kakaowe*, cukier trzcinowy*, imbir w proszku*. *pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2544/615
Białko (g): 8,2
Węglowodany (g): 21
W tym cukry (g): 14
Tłuszcz (g): 52
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 33
Błonnik: 8,2
Sól (g): 0,02
Certyfikat: DE-OKO-013
Warunki przechowywania: Produkt przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Produkt wegetariański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez drożdży : TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
PRZYGOTOWANIE:
- Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
- Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
- Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
- Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
- Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
SKŁADNIKI:
|
PRZYGOTOWANIE:
|
|
Produkty polecane do tego przepisu:
* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl