ECOR Czekolada gorzka min. 85% kakao z kruszonym ziarnem kakao (80g) - BIO
Dodaj recenzję
Kod: 8019010330559
Producent: WYCOFANY Z OFERTY SKLEPU
Więcej
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
PRZYGOTOWANIE:
- Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
- Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
- Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
- Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
- Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
SKŁADNIKI:
|
PRZYGOTOWANIE:
|
|
Produkty polecane do tego przepisu:
* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl