DAMHERT Czekolada mleczna z nadzieniem pralinowym bez laktozy bezglutenowa (100g)
Czekolada mleczna z nadzieniem pralinowym bez laktozy i bez glutenu.
Skład: cukier, całkowicie odwodnione mleko bez laktozy*, olej roślinny (olej palmowy), tłuszcz kakaowy, pasta z orzechów laskowych (7%), miazga kakaowa, czysty tłuszcz (z mleka*), emulgator: lecytyna (z soi), sól stołowa jodowana, naturalny aromat (wanilia).
Masa kakaowa min. 33%.
Możliwa obecność jajek, sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
*zawartość laktozy mniejsza niż 0,1g/100g.
Masa netto: 100g
Pochodzenie: Belgia
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 580kcal (2416 kJ)
Białko: 9,1g
Węglowodany: 47,0g
w tym cukry: 46g
Tłuszcz: 39,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21g
Błonnik: 2,4g
Sól: 0,24g
Producent: Damhert Nutrition, Kapelstraat 154, 3550 Heusden-Zolder, Belgia.
Dystrybutor: Stewiarnia sp. z o. o., ul. Starochylicka 26, 05-510 Chylice, Polska.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |