BIO

COCOA Czekolada surowa z jagodami Goji (50g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908268768258
Producent: COCOA

Surowa czekolada z jagodami Goji.

Robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo, bogata w magnez, potas i żelazo.

Waga: 50g

Producent: SuroVital, Polska

Produkt rolnictwa ekologicznego, jednostka certyfikująca - Centrum Jakości AgroEko PL-EKO-09.

Skład: surowe ziarno kakaowca - eko, odparowany nektar z palmy kokosowej - eko, masło kakaowe - eko, jagody goji 5% - eko, kruszone ziarno kakaowca - eko, Bourbon wanilia - eko.

Zawartość kakao 60%.
Może zawierać śladowe ilości orzechów i migdałów.

Dzięki starannemu zmieleniu i ponad 60-godzinnemu konszowaniu w temperaturze poniżej 45st.C, zachowują one pełną wartość antyoksydacyjną oraz bogactwo makro i mikroelementów.
Odparowany nektar z palmy kokosowej dodaje czekoladzie słodyczy i karmelowej nutki smakowej. Niespotykanie niski indeks glikemiczny IG-35 tego naturalnego słodzika sprawia, że surowa czekolada COCOA jest doskonałą propozycją dla diabetyków i osób dbających o linię.
Trzeci składnik - jagody goji są owocem pochodzącym ze wzgórz Tybetu, docenianym za swoje właściwości antyoksydacyjne.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie