BENJAMISSIMO Czekolada wegańska z orzechami laskowymi i morwą bezglutenowa (70g) - BIO
Czekolada wegańska z orzechami laskowymi i morwą bezglutenowa BIO
Wegańska czekolada, bez cukrów rafinowanych, lecytyny sojowej i mleka.
Masa netto: 70g
Producent: BIOBENJAMIN
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Bułgaria
Skład: miazga kakaowa*, cukier trzcinowy nierafinowany*, krem kokosowy* 12,5%, tłuszcz kakaowy*, ORZECHY LASKOWE* 8%, suszona morwa* 5%, wanilia Bourbon*. Zawartość kakao min. 50%
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Informacje o alergenach: Zawiera orzechy laskowe.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2316 kJ/ 554 kcal
Białko (g): 7,1
Węglowodany (g): 47,1
W tym cukry (g): 35,6
Tłuszcz (g): 37,4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 21,3
Sól (g): 0,006
Certyfikat: BG-BIO-16, BG-BIO-22, rolnictwo UE i spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
PRODUKT WEGAŃSKI: TAK