ORGANIC Daktyle bez pestek ekologiczne (500g) - BIO
Daktyle ekologiczne są wysokokaloryczne, zawierają cukry proste, które szybko po spożyciu zostają wchłonięte, dzięki temu szybko energetyzują. Są lepsze niż mięso jeśli chodzi o podniesienie poziomu energii. Daktyle ekologiczne uzupełniają niedobory glikogenu w mięśniach oraz potasu, który tracimy przy intensywnym poceniu, można je podjeść po treningu, czy intensywnym wysiłku fizycznym, warto brać je ze sobą na dłuższą wyprawę, czy po prostu do szkoły.
Masa netto: 500g
Producent: Organic Farma Zdrowia
SKŁADNIKI ekologiczne daktyle bez pestek suszone 100 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1204 kJ / 284 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 65 g
w tym cukry - 59 g
Błonnik - 8,5 g
Białko - 2,3 g
Sól - 0 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis
Przepis:
SKŁADNIKI:
- 1kg sera tłustego
- 250g masła
- 1,5 szklanki cukru trzcinowego
- 6 żółtek
- 100g rodzynek suszonych
- 100g daktyli suszonych
- 100g fig suszonych
- 100g orzechów laskowych
- 100g migdałów
- starta skórka z 1 pomarańczy
PRZYGOTOWANIE:
Ser należy zmielić 3-krotnie. Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić po 5 minutach. Resztę bakalii posiekać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do utartego masła dodawać po jednym żółtku i łyżce zmielonego twarogu i dalej ucierać. Do utartej i gładkiej masy dodać posiekane bakalie i wymieszać. Na miesce ustawić sito, wyłożone podwójną gazą, lekko zwilżoną. Masę serową wyłożyć do sita i docisnąć. Brzegi gazy zawinąć do góry i przykryć masą serową. Na wierzch położyć dopasowany tależyk i obciążyć go aby odcisnać serwatkę. Wstawić na noc do lodówki. Po odciśnięciu rozwinąć gazę, przełożyć paschę na tależ.