BEZGLUTENOWE BIO

*BIO PLANET Daktyle suszone z pestką [na gałązkach] (250g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907814669476
Producent: BIO PLANET

Daktyle suszone z pestką, na gałązkach, ekologiczne

Skład: daktyle suszone z pestką na gałązkach 100% ekologiczne.

Masa netto: 250g

Kraj pochodzenia: Tunezja

Zapakowano w Tunezji przez: Boudjebel S.A. VACPA (TN-BIO-001) dla:
Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat nr PL-EKO-07 07904.

Certyfikacja: TN-BIO-001, rolnictwo spoza UE.

Wartość odżywcza W 100g produktu:

Wartość energetyczna: 1244 kJ/294 kcal

Tłuszcz: 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g

Węglowodany: 67g
w tym cukry: 63g

Białko: 2,4g

Sól: 0 g

Informacje dodatkowe:
Ekologiczne daktyle z pestką suszone w naturalny sposób. Mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dziecka.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Pascha wielkanocna
Pascha wielkanocna

Przepis:

SKŁADNIKI:

  • 1kg sera tłustego
  • 250g masła
  • 1,5 szklanki cukru trzcinowego
  • 6 żółtek
  • 100g rodzynek suszonych
  • 100g daktyli suszonych
  • 100g fig suszonych
  • 100g orzechów laskowych
  • 100g migdałów
  • starta skórka z 1 pomarańczy

 

PRZYGOTOWANIE:

Ser należy zmielić 3-krotnie. Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić po 5 minutach. Resztę bakalii posiekać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do utartego masła dodawać po jednym żółtku i łyżce zmielonego twarogu i dalej ucierać. Do utartej i gładkiej masy dodać posiekane bakalie i wymieszać. Na miesce ustawić sito, wyłożone podwójną gazą, lekko zwilżoną. Masę serową wyłożyć do sita i docisnąć. Brzegi gazy zawinąć do góry i przykryć masą serową. Na wierzch położyć dopasowany tależyk i obciążyć go aby odcisnać serwatkę. Wstawić na noc do lodówki. Po odciśnięciu rozwinąć gazę, przełożyć paschę na tależ.