*BIO PLANET Daktyle suszone z pestką [na gałązkach] (250g) - BIO
Daktyle suszone z pestką, na gałązkach, ekologiczne
Skład: daktyle suszone z pestką na gałązkach 100% ekologiczne.
Masa netto: 250g
Kraj pochodzenia: Tunezja
Zapakowano w Tunezji przez: Boudjebel S.A. VACPA (TN-BIO-001) dla: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat nr PL-EKO-07 07904.
Certyfikacja: TN-BIO-001, rolnictwo spoza UE.
Wartość odżywcza W 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1244 kJ/294 kcal
Tłuszcz: 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany: 67g
w tym cukry: 63g
Białko: 2,4g
Sól: 0 g
Informacje dodatkowe:
Ekologiczne daktyle z pestką suszone w naturalny sposób. Mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dziecka.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Przepis:
SKŁADNIKI:
- 1kg sera tłustego
- 250g masła
- 1,5 szklanki cukru trzcinowego
- 6 żółtek
- 100g rodzynek suszonych
- 100g daktyli suszonych
- 100g fig suszonych
- 100g orzechów laskowych
- 100g migdałów
- starta skórka z 1 pomarańczy
PRZYGOTOWANIE:
Ser należy zmielić 3-krotnie. Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić po 5 minutach. Resztę bakalii posiekać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do utartego masła dodawać po jednym żółtku i łyżce zmielonego twarogu i dalej ucierać. Do utartej i gładkiej masy dodać posiekane bakalie i wymieszać. Na miesce ustawić sito, wyłożone podwójną gazą, lekko zwilżoną. Masę serową wyłożyć do sita i docisnąć. Brzegi gazy zawinąć do góry i przykryć masą serową. Na wierzch położyć dopasowany tależyk i obciążyć go aby odcisnać serwatkę. Wstawić na noc do lodówki. Po odciśnięciu rozwinąć gazę, przełożyć paschę na tależ.