*KOKO YOGO Deser kokosowy bezglutenowy bez laktozy (160ml) - BIO
Deser kokosowy bezglutenowy bez laktozy ekologiczny
Skład: woda, wiórki kokosowe*, glukoza*, skrobia kukurydziana, agar, żywe kultury bakterii jogurtowych
*certyfikowany składnik ekologiczny
Objętość netto: 160ml
Pochodzenie: Rolnictwo UE/Spoza UE
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 154kcal (638 kJ)
Białko: 1,4g
Węglowodany: 6,3g
w tym cukry: 3,3g
Tłuszcz: 14g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13g
Błonnik: <0,5g
Sól: 0,02g
Certyfikacja: PL-EKO-01
Producent: KokoYogo, ul.Dąbrowskiego 14/16, 98-220 Zduńska Wola
Informacje dodatkowe:
Bezmleczny deser kokosowy zawierający żywe kultury bakterii o smaku naturalnym.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.
Wytrącanie się wody na powierzchni produktu jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w temperaturze od +3 do +6 stopni C.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |