BIO

Dynia ekologiczna HOKKAIDO (1,5kg) - BIO (PL)

Kod: 281865???????

Dynia ma duże znaczenie w prawidłowym żywieniu zwłaszcza zimą. Nie tuczy, jest lekkostrawna, więc może być dodawana do zup dla niemowląt. Dynia to bogate źródło prowitaminy A, działa zasadotwórczo, reguluje pracę serca, wzmacnia kości.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis z produktem: Dynia ekologiczna HOKKAIDO (1,5kg) - BIO (PL)

Dynia pieczona z rozmarynem
Dynia pieczona z rozmarynem

Pachnąca ciepła dynia z rozmarynem. Upieczoną dynię można zabrać do szkoły lub do pracy jako przekąskę. Jest to też dobry dodatek jako przystawka do pieczonych mięs lub po zmiksowaniu jako pasta do jesiennych kanapek.

SKŁADNIKI:

1 dynia hokkaido (ok. 1kg)

1 łyżeczka rozkruszonego suszonego rozmarynu

3-4 łyżki oliwy

1 łyżeczka czosnku w proszku szczypta soli

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Dynię przekroić na pół, oczyścić z pestek, pokroić na trójkątne kawałki. W misce wymieszać przyprawy z oliwą i obtoczyć w nich kawałki dyni. Wyłożyć dynię na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać solą. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok 35-40 minut - do miękkości i zrumienienia dyni. Upieczoną dynię można zabrać do szkoły lub pracy jako przekąskę. Jest to też dobry dodatek jako przystawka do pieczonych mięs lub po zmiksowaniu jako pasta do jesiennych kanapek.

Opinie o produktach i sklepie