BEZGLUTENOWE BIO

Dynia ekologiczna NELSON 1kg - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 283470???????
Cucurbita moschata – odmiana dyni piżmowej o dość słodkim smaku i delikatnym melonowym aromacie.  Doskonała do pieczenia, idealna na zupę, pasztet i ciasto. Można jej używać tak samo jak odmiany Butternut. DYNIA jest jednym z bogatszych źródeł Beta-karotenu, o czym świadczy żółtopomarańczowy kolor dyniowego miąższu. Beta-karoten wraz z witaminą C wykazuje działanie przeciwutleniające i chroni przed wolnymi rodnikami.  

Dynia NELSON  BIO 

Ponadto dynia ma duże znaczenie w prawidłowym żywieniu, gdyż jest bogatym źródłem prowitaminy A, działa zasadotwórczo, jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Reguluje też pracę serca i wzmacnia kości. Dynia ze względu na swoją lekkostrawność i wartości odżywcze może być dodawana również do dań dla niemowląt. Warto ją jeść zwłaszcza zimą tworząc z niej rozmaite dnia w formie pieczonej, gotowanej lub marynowanej.  Upieczona dynia może stać się podstawą: zupy, sałatki, ciasta, pasztetu, placków czy gofrów.

UWAGA! dynia sprzedawana jest w porcjach po ok.1kgOstateczna cena naliczana podczas pakowania, jest zależna od rzeczywistej wagi produktu.

Masa netto: ok. 1kg

Producent: 

Dostawca: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: ekologiczna dynia odmiany Nelson

Certyfikat: PL-EKO-01

Warunki przechowywania: przechowywać w lodówce w części z warzywami (3°C   -4°C   ) przez krótki czas. 

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez GMO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak