BEZ LAKTOZY WEGETARIAŃSKI

DIET-FOOD Erytrytol (słodzik) (500g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5906395147076
    Producent: DIET-FOOD
  • Słodzik na bazie erytrytolu

    Skład:
    erytrytol.

    Masa netto: 500g

    Wartość odżywcza w 100g produktu:
    Wartość energetyczna: 0,2kcal
    Białko: 0g
    Węglowodany: 99g
    w tym cukry: 0g
    Alkohole wodorotlenowe: 99g
    Tłuszcz: 0g
    w tym nasycone: 0g
    Sól: 0g.

    Producent: PPHU MIPAMA Sp.j.
    , ul. Rogatka 7a, 62-860 Opatówek

    Informacje dodatkowe:
    Zdrowa alternatywa dla powszechnie używanego trzcinowego cukru białego. Jest pochodzenia roślinnego i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Jest otrzymywany z kukurydzy z użyciem drożdży. Zarówno jego indeks glikemiczny jak i kaloryczność są bliskie zeru - dobry dla diabetyków.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    Przepis

    Bananowy ryż
    Bananowy ryż

    Przepis na zdrowe śniadanie.

    Składniki:

    • 250 g ryżu
    • 400 ml napoju kokosowego Ecomil
    • 4 łyżki erytrytolu
    • 2 łyżeczki wanilii
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 40 g wiórków kokosowych
    • 200 ml kremu kokosowego Ecomil
    • 10 g drobno mielonej mąki kukurydzianej
    • 2 banany
    • 2 łyżeczki białych nasion sezamu

    Przygotowanie:

    1. Ryż moczyć w wodzie min. 12 godzin, odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i ponownie odsączyć.
    2. Ryż przełożyć do sitka i postawić na krawędzi garnka z wodą, podgrzać na dużym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 40 minut.
    3. Podgrzać sok kokosowy w innym garnku na średnim ogniu razem z erytrytolem, esencją waniliową i solą i poczekać, aż się zagotuje.
    4. Zmieszać ryż, poprzednią mieszankę i wiórki kokosowe w dużej misce, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.
    5. Rozcieńczyć krem kokosowy i drobną mąkę kukurydzianą w szklance i podgrzać mieszaninę w rondlu na małym ogniu przez 5 minut, mieszając.
    6. Obrać banany i pokroić je wzdłuż.
    7. Rozłożyć ryż na głębokich talerzach i udekorować bananami, sosem kokosowym i sezamem.

     

    Przepis: @veganiacos