WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Fasolka mung ekologiczna (500g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814669537
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Zwana jest też złotą fasolą, "zieloną soją" - należy do najpopularniejszych jednorocznych roślin strączkowych w Indiach i Chinach. Ma przyjemny zapach. Bardzo smaczna jest z przyprawą curry; doskonała do zup, sałatek, sufletów i potraw duszonych. Jest znakomitym dodatkiem do potraw zbożowych. Kiełki fasoli mung (zanurzone na 2-3 min we wrzątku), duszone lub smażone wykorzystuje się w orientalnej kuchni jako farsz do naleśników, pierogów, a także do dań z jajkami, wołowiną, kurczakiem, rybami.

    Fasolka mung ekologiczna

    Masa netto: 500g
    Producent:
    Organic Farma Zdrowia
    Skład:
    fasolka mung ekologiczna 100%
    Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna: 267 kcal (1116,5kJ)

    Białko: 22g

    Węglowodany: 53,2g

    Tłuszcz: 1g

    Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE

    Konfekcjonowano przez Bio Planet Sp. z o.o., PL-EKO-07 dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


    Sposób przygotowania: Ziarenka prawie nie wymagają moczenia, ale należy je dokładnie umyć. Gotować na dużym ogniu 15min, a po zmniejszeniu płomienia jeszcze ok 30-45min.

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.