BIO

ORGANIC Fasolka mung, ekologiczna (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907814669537
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. Zwana jest też złotą fasolą, "zieloną soją" - należy do najpopularniejszych jednorocznych roślin strączkowych w Indiach i Chinach. Ma przyjemny zapach. Bardzo smaczna jest z przyprawą curry; doskonała do zup, sałatek, sufletów i potraw duszonych. Jest znakomitym dodatkiem do potraw zbożowych. Kiełki fasoli mung (zanurzone na 2-3 min we wrzątku), duszone lub smażone wykorzystuje się w orientalnej kuchni jako farsz do naleśników, pierogów, a także do dań z jajkami, wołowiną, kurczakiem, rybami.

Masa netto: 500g

Producent: Organic Farma Zdrowia

Składniki: fasolka mung ekologiczna 100%

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
  • Tłuszcz 1,2 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
  • Węglowodany 46 g
  • - w tym cukry 6,6 g
  • Błonnik 16 g
  • Białko 24 g
  • Sól 0,04 g

Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE

Sposób przygotowania: Ziarenka prawie nie wymagają moczenia, ale należy je dokładnie umyć. Gotować na dużym ogniu 15min, a po zmniejszeniu płomienia jeszcze ok 30-45min.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie