BIO

*CASA DEL FERMENTINO Fermentino z orzechów nerkowca i orzechów makadam.z pleś.skórką (100g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8009750926655

Fermentino z orzechów nerkowca i orzechów makadamia z pleśniową skórką - BIO

Ser roślinny na bazie fermentowanych orzechów nerkowca i orzechów makadamia, z jadalną pleśniową skórką .

Produkt w 100% roślinny,  wegański. 

 

JAK POWSTAJE FERMENTINO?

Ten fermentino powstaje  w wyniku fermentacji wyłącznie organicznych orzechów nerkowca dodatkiem jedynie wody i soli,  bez użycia konserwantów, zagęszczaczy lub innych dodatków chemicznych. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.

Jest bogatym źródłem białka, nie zawiera glutenu.

Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.

 

Masa netto: 90g

Producent: CASA DEL FERMENTINO

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Włochy

Składniki: orzechy nerkowca*  63%, woda, orzechy makadamia* 7%, sól, cebula w proszku*, bakterie fermentacji kwau mlekowego. 

*pochodzące z rolnictwa ekologicznego

produkt może zawierać inne orzechy

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1948 kJ/ 471 kcal
Białko (g): 16
Węglowodany (g): 5,3
- w  tym cukry (g): 2,7
Tłuszcz (g): 47
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 7,7

Błonnik (g): 8,6
Sól (g): 2,0

 

Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C

Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu 

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: NIE

Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie