*CASA DEL FERMENTINO Fermentino z orzechów nerkowca i orzechów makadam.z pleś.skórką (100g) - BIO
Fermentino z orzechów nerkowca i orzechów makadamia z pleśniową skórką - BIO
Ser roślinny na bazie fermentowanych orzechów nerkowca i orzechów makadamia, z jadalną pleśniową skórką .
Produkt w 100% roślinny, wegański.
JAK POWSTAJE FERMENTINO?
Ten fermentino powstaje w wyniku fermentacji wyłącznie organicznych orzechów nerkowca dodatkiem jedynie wody i soli, bez użycia konserwantów, zagęszczaczy lub innych dodatków chemicznych. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.
Jest bogatym źródłem białka, nie zawiera glutenu.
Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.
Masa netto: 90g
Producent: CASA DEL FERMENTINO
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: orzechy nerkowca* 63%, woda, orzechy makadamia* 7%, sól, cebula w proszku*, bakterie fermentacji kwau mlekowego.
*pochodzące z rolnictwa ekologicznego
produkt może zawierać inne orzechy
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1948 kJ/ 471 kcal
Białko (g): 16
Węglowodany (g): 5,3
- w tym cukry (g): 2,7
Tłuszcz (g): 47
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 7,7
Błonnik (g): 8,6
Sól (g): 2,0
Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C
Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |