*CASA DEL FERMENTINO Fermentino z orzechów nerkowca z papryką wędzoną (90g) - BIO
JAK POWSTAJE FERMENTINO?
Ten fermentino powstaje w wyniku fermentacji wyłącznie organicznych orzechów nerkowca dodatkiem jedynie wody i soli, bez użycia konserwantów, zagęszczaczy lub innych dodatków chemicznych. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.
Jest bogatym źródłem białka, nie zawiera glutenu.
Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.
Jadalna skórka.
Masa netto: 90g
Producent: CASA DEL FERMENTINO
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: orzechy nerkowca* 69%, woda 28%, sól 1,5%, papryka wędzona w proszku* 0,6%, cebula w proszku*, bakterie fermentacji kwasu mlekowego.
*pochodzące z rolnictwa ekologicznego
produkt może zawierać inne orzechy
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1719 kJ/ 414 kcal
Białko (g): 15
Węglowodany (g): 15
- w tym cukry (g): 2,0
Tłuszcz (g): 32
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 6,1
Błonnik (g): 3,1
Sól (g): 1,5
Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C
Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |